Over Iris Depassé

Ik ben Iris Depassé, geboren in 1968 in Groningen. Ik studeerde Kunst & Kunstbeleid aan de universiteit. Na mijn studie ben ik gaan werken als trainer, coach en loopbaanadviseur. Na 6 jaar loondienst richtte ik mijn eigen bedrijf op: De Ommezwaai. Met mijn team begeleidde ik de afgelopen 15 jaar vele mensen en bedrijven bij het maken van hun ommezwaai. In juni 2016 heb ik mijn bedrijf verkocht en zwaaide ik om naar de kunst. Lees meer over het hoe en waarom…

Iris Depassé

Kunst als troost en bron voor heling.

Ik werkte te hard en te veel. Na een burn out en scheiding was het nodig om mijn wereldje heel klein te maken. Geen krant, geen TV, helemaal los van maatschappelijke structuren, politiek, organisaties en medewerkers. Yoga, wandelen, in de natuur zijn, liefhebben, mooie ontmoetingen, schilderen en fotograferen bleken waardevolle bronnen te zijn om mijzelf weer op te laden. Zo creëerde ik mijn eigen wereld van liefde, rust en schoonheid.

Inmiddels is mijn wereld weer een stuk groter, maar ik houd er nog steeds van om open en onbevangen op pad te gaan met mijn camera om nieuwe werelden te ontdekken. Door te vertragen en de tijd te nemen om goed te kijken word ik regelmatig verrast door opmerkelijke kleuren, lichtval, vormen en structuren. Met mijn camera haal ik het onderwerp vaak zo dichtbij dat je niet direct ziet waar je naar kijkt, waarbij ik zoek naar de spannendste invalshoek en compositie.

Het gaat niet om datgene dat ik gefotografeerd heb. Het gaat niet om die container of dat kastanjeblad. Ik wil je laten zien hoe het lijnenspel van de roest lijkt op de vleugel van een vlinder en hoe de vlakken van een verkleurd blad herinneren aan een akkerlandschap, gezien vanuit een vliegtuig.

Ik hoop met mijn foto’s de verwondering te delen die ik ervoer toen ik ze maakte. Ik hoop dat mijn foto’s tot je verbeelding spreken, dat je er een beetje in kunt wegdromen, dat ze je een glimp bieden van mijn wereld.

Wil je nog meer over mij weten? Dat kan!

Klik op onderstaande links en bekijk daar:

Vergeet niet om je hieronder aan te melden voor mijn nieuwbrief. Dan blijf je op de hoogte!